En nickedockas försvarstal

Återigen har det gjorts gällande att alla beslut som tas i svensk travsport enbart skulle bero på en enda person, Hasse Skarplöth. Dessutom ser man en nivå och ett språkbruk på sociala medier som är rent vidrigt. Framför allt Hasse men även Johan Lindberg får utstå spott och spe på ett vad jag skulle kalla ovärdigt vis. Och vi övriga som varit med och fattat beslut är nickedockor som antingen inte begriper ett dugg eller inte törs ta fighten med Skarplöth.

Nu gör jag mig väl ovän med halva travsverige men jag orkar verkligen inte se den här häxjakten få fortgå utan att ge min bild. Det ska bli riktigt spännande att se vilka som klarar att skilja på sak och person!

De flesta känner till att jag jobbat väldigt mycket med frågan om den framtida spelmarknaden och den spelutredning som nu ligger på regeringens bord. När man släpper det icke-fungerande monopolet så står Svensk Travsport i en helt ny situation. För att sammanfatta det kort: Den marknadsavgift som vi slåss för och som inte fanns med i utredarens förslag täcker ungefär hälften av de pengar vi behöver. Resten, i princip alla prispengar, måste komma från annat håll och självklart är vinsterna från ATG den överlägset största inkomstkällan. Med den bakgrunden är det rätt självklart att vi måste rusta vårt spelbolag så bra det bara går så att ATG står sig bra i konkurrensen på den framtida spelmarknaden. Vi kan inte bortse från att ATG är det enda spelbolaget som sporten själva äger.

Hur ser vi då till att få så mycket pengar som möjligt från spelet? Jo, genom att så många som möjligt väljer att spela på trav! Därför har ATG många olika spelprodukter för att tilltala så många som möjligt. Vi har den breda produkten som ska tilltala många på lördagar – flaggskeppet V75, vi har det svåra skicklighetsspelet GS75 på söndagar och vi har det snabba spelet V86 Xpress som ska tilltala folk hemma i tv-soffan på onsdagskvällar.

För dagen är det V86 som växer mest, både när det körs på delade banor och när det körs på en bana. Men om vi menar allvar med att ha en snabb spelprodukt för de som sitter hemma och ser på tv eller dator kan vi inte ta bort Xpress. För mig är det också rätt självklart att vi människor har lite olika vanor på sommaren jämfört med vintern. Det är ju just på vinterhalvåret som den snabba spelprodukten riktade till tv-publiken passar bäst. Så jag har inte varit beredd att skrota V86 Xpress och riskera den fina utveckling som det spelet har. Som sagt, vi måste rusta ATG inför en framtida spelmarknad.

Samtidigt så måste vi balansera olika intressen inom travet. En av de mest fantastiska delarna i travsporten är att en liten amatör som jag kan tävla och till och med vinna ibland mot världsartister som Björn Goop och Örjan Kihlström. Svensk travsport behöver både bredd och elit och vi behöver finnas i hela Sverige. Tanken om Solvalla som vår nationalarena har också ett brett stöd i hela travsverige. Därför gav vi i styrelsen ett uppdrag för att se om Solvalla kan få en egen dag – det som nu landat i att Solvalla ska ha tisdagar som huvuddag framöver. Då får även Solvalla en dag som inte är inriktad på tv-publiken utan där man kan bygga en långsiktig strategi för att locka människor till travbanan.

Är då alla beslut bra och riktiga. Nej, det tycker jag inte men den dagen vi slutar att ta beslut och slutar försöka hitta den bästa vägen framåt så kommer vi definitivt tappa i konkurrenskraft både vad gäller publik och spel. Vi ser att V86 Xpress växer, vi ser att virtuella hästar är en lönsam affär. Samtidigt har inte Top7 levererat det man kan förvänta sig. Jag tycker också att ATG har fel kring starttiden på V75.

Det jag skrivit ovanför är en blandning av fakta och åsikter och jag köper om någon landar i en annan åsikt än mig. Det finns också väldigt mycket mer som påverkar besluten men det ska ju bli läsbart också. Jag tror också att travsporten mår bra av en diskussion med högt till tak. Men glöm inte att vi är många i styrelsen så tro inte att det här Hasse Skarplöths egna beslut och snälla – håll en vettig ton i debatten!

Avslutar med tre roligare saker:

Bobbery startar på Åby på torsdag. Spår 8 bakom bilen gör det lite krångligare men han är ruskigt kaxig här hemma.

Norska stokriteriet vanns av en Weingartner-avkomma. Vårt 2-årssto efter Weingartner känns jättefin och blir bättre för varje jobb vi kör!

För 4 år sedan idag tog Lovelorn sin tredje raka seger hos oss. Tillsammans tog vi 8 segrar på 11 starter. Här en härlig bild från värmningen i Åmål tagen av Catarina Fäldt.