Avslut i moll blir början i dur?

Idag har Lovelorn, Bobbery och Pretty varit ute. En bild från turen med gammelman:

IMG_7845.JPG

2014 avslutades med en galopp på Färjestad med Lisa och det blev hennes enda start. Hennes framknän håller inte ens för försiktig träning och då funkar det inte att vara travhäst. Men trots strul med både starthästarna och de yngre lyckades vi få ihop 4 segrar på 10 starter. Det går inte att gnälla över.

Nu hoppas vi att 2015 inleds på ett bra sätt då Pysen startar redan på årets första dag på Åby. Gott Nytt År!

Logistik

IMG_7621.JPG
Nu är Lisa lastad och åker mot Färjestad. Tony och jag åker efter i bil för att få till logistiken. Jag har nämligen möten i Karlstad i eftermiddag och i kväll. Fem ombyten är packade. Åker i stallkläderna. Sedan blir det körsvensdressen. Därefter chinos och tröja till mötena, kostym till middagen och rena kläder för morgondagen. Lite knepigt att få till allt i bland men med vänner som Tony, Leif och Peter så ordnade det sig 🙂

Start!

IMG_7590.PNG
På måndag är det dags för start. Men jag undrar hur de tänkte när de tippade oss etta i programmet??? Hoppas hon sköter sig. Blir banan fin så rycker jag framskorna och då flyter travet lite bättre. Men med tanke på hur klent tränad hon är så är inte kraven särskilt höga.

Försök till omstart

Gör återigen ett försök att börja om med bloggen. Trots ett väldigt struligt år med hästarna har vi faktiskt lyckats få en seger på Lovelorn och tre med Pysen. Det känns bra. Men allra roligast för dagen är faktiskt de två fina ettåringarna. Självklart lite småbusiga som alla unghästar men de springer väldigt fint och det driver på bra för dem.

Totalt har vi åtta hästar i stallet. Citytalk är fyra och har haft mycket problem med sina framben. Vi har kört 1.25 med henne men sedan blev hon lite knackig igen och har pga tidsbrist fått vila rätt länge nu. I hennes hage går också de två ettåringarna, City Pretty och Cityglow, samt Bobbery. Pretty och Gloria som de små kallas joggas några gånger i veckan. Gloria är det mest Tony som kör! Bobbery äger jag en 13-del i tillsammans med ett gäng partikamrater i Stall Travsossen. Han har tidigare varit hos Goop och visat att det finns fartresurser. Men på slutet har det bara krånglat och tyvärr verkar det fortsätta. Han kom hit i september och hade hjärtmuskelinflammation som tog lång tid att få ordning på. Men förra veckan blev han friskförklarad efter EKG-undersökning. Men jag hade knappt hunnit börja träna innan han fick en hovböld. Så nu dröjer det en stund till innan vi kommer igång.

Lovelorn vann lopp i april men fick sedan en mycket kraftig gaffelbandsskada i vänster bakben. Efter ett halvår i hagen har vi börjat träna igen och det har fungerat bra. Ultraljudade skadan både innan vi började träna och efter att kört långsamt med kortare speeder i ett par månader. Så nu är det dags att börja med intervallträningen igen.

City of Peace kom tillbaka här i höst efter en strulig period. Vilan hade gjort honom gott och på 7 starter har det blivit tre segrar, ett andrapris och drygt 70.000 inkört. Senast körde jag alldeles för offensivt med honom så det var inte hans fel att det ”bara” blev en matlapp med hem. Tyvärr så hostar han för dagen och står på antibiotika så det blir ingen mer start i år. Men vi kommer snart igen.

Kvar att berätta om är Citylight och City the Jonquille. Den sistnämnda är tre och stor som ett hus. Hon har från och till känts lite stel och kantig och har också varit en av dem som har prioriterats bort under året pga av valarbete och annat. Men hon ska skos i morgon och sedan tränar vi igång igen. Citylight var på banan idag och gick ett heat efter underkant 1.26. Hon har haft problem med både hals och ben men idag travade hon riktigt bra. Men så har jag också fått behandla hennes framknän fyra omgångar under sommaren/hösten innan det blev bra. Därefter lade jag om träningen totalt och kör mycket mindre. Tyvärr märks det lite då hon inte kommer till den nivå jag förväntar mig av henne. Men nu tänker jag öka träningen lite, lite grann och försöka starta igång henne. Första starten blir på Färjestad 15 december så hoppas jag att hon efter några lopp utvecklas och hittar formen. Men det är tyvärr ingen debutvinnare.

Nu ska jag gå ut och fodra kväll 🙂

Äntligen dags för start!

På måndag är äntligen Pysen med i startlistorna igen. Det ska bli riktigt kul. Han är kanske inte riktigt redo för några stordåd utan behöver några lopp innan formen är på topp. Men jag hoppas att vi får lite poäng med oss så vi kan komma med i lopp igen.

Innan dess är det dags för en helg på campingen på Axevalla. Det är alltid en höjdpunkt! Jag tycker det är fyra travhelger som utmärker sig och jag har svårt att rangordna dem, så i datumordning: Prix d’Amerique, Elitloppet, Årjängs Stora och Stochampionatet.

Att i år få hålla invigningstalet till Årjängs Stora var en stor ära och jag tror bara jag skulle vara mer stolt om jag fick vinna själva loppet. Både travet och resten av kommunen visade vad vi kan åstadkomma och hela hästkraftshelgen var en riktig succé!

Tilläggs kan också att Citylight är i gång och tränar igen efter sina bekymmer. Hoppas det håller ända fram till start nu 🙂

Stora förändringar

Idag har det skett stora förändringar i stallet. Småflickorna har åkt till Åmål för inkörning och fått tre nya vänner att busa med. Förhoppningsvis gör det att de inte busar så mycket med Anders och Anita när de ska börja tömköra. De verkade trivas i nya hagen:

bild-7

Samtidigt tog vi med oss Lisa hem och när vi passerade travbanan så kontrollerade jag hennes framknän som vi behandlat flera gånger nu. Vänster knä var bra men höger hade en halv grads hälta kvar efter böjprovet så det kommer bli ytterligare en behandling innan vi tränar vidare.

Dessutom har våra två fölston lämnat oss idag. De fick somna in hemma och ligger nu begravda här i hagen vilket känns bra. De var bägge två med när vi flyttade till Huken och byggde stallet. Citygirl finansierade dessutom stallet genom att under en kanonfin säsong 2004 springa in över 300.000 kronor.

Måste lägga upp några bilder på dem:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En värmningsbild från vår hemmabana Årjäng. Citygirl var ett extremt vanedjur och ville ha allting likadant varje gång. En värmning skulle bestå av tre bakvarv och sedan en provstart på 500 meter i rätvarv. Försökte jag någon gång ändra på det blev hon jättesur och började bryta och krångla – det var ju dags att vända upp 🙂

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Lady Tip Top i värmningen före hennes första start. Det gick inte så bra den gången men hon visade senare att hon trots alla tänkbara problem verkligen försökte göra sitt bästa varje gång. Eller ja, det berodde ju på vem som körde förstås – hade hon en ny kusk i vagnen så tog hon i. Annars kunde det kvitta. Ett enda undantag… den enda kusken som fick henne att gå bra i flera starter var Björn Goop!

Sist en bild från Citygirls sista seger. Efter en olycka i ett träningsjobb kom hon till start ett halvår senare och vann direkt i debuten. Tyvärr så gjorde skadan från olyckan att hon inte kunde tävla på sin bästa nivå längre men nu har vi ju fyra avkommor efter henne 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Monté

Idag har jag anmält Lovelorn till ett montélopp på Axevalla nästa lördag. Det blir Anna Rönning som ska rida och visst var det några bra hästar emot men jag tycker det ska bli väldigt spännande. Han startar från spår 3 bakom bilen och tänkte först att värsta motståndaren fick bakspår. Men så är det ju inte – de tar ju 10 hästar bakom bilen när det är monté. Men spår 3 är ju mycket bättre än 10. Tyvärr så är det ju inte lika illa att runda fältet ute i spåren i monté som när man har en bred vagn bakom men det är ju ändå en fördel att få en bra position redan från början.

Igår var vi nere i Åmål hos Anders. Jag körde Lisa tillsammans med en annan av hästarna Anders har i träning och sedan körde vi Pysen och Lovelorn tillsammans. Det blev en trevlig dag och alla hästarna kändes fina!

2014-02-08 12.32.27

Jag och Lisa 🙂