Förändringar

20131118-075354.jpg

20131118-075425.jpg
Lite mörka bilder från morgonens bus i hagen. Vi har gjort en del ändringar. Eftersom tiden inte riktigt räcker till har Lisa åkt ner till Anders för träning en period. Sedan fick Li åka till de evigt gröna ängarna igår eftersom hon inte alls har trivts med att bara gå i hagen. Dessutom har hon vilat sitt dåliga bakben väldigt mycket.

Så i morse släppte jag ihop Lovelorn och Pysen med Liljan och Röd! Svanslyft på alla fyra 🙂

På onsdag bär det av till Solvalla med Pysen. Ser bra ut på papperet så jag hoppas han sköter sig. Då borde han kunna vara på plats. För Lovelorns del siktar jag på ett lopp på Färjestad 2 december.

Nya starter

Det har hänt lite sedan senaste uppdateringen. Både Pysen och Lovelorn har varit ute och startat. Själv har jag också hunnit med en tur till Palma och en trevlig och lärorik kurs. Det är viktigt att försöka hänga med i utvecklingen och som egenföretagare är det ibland svårt att prioritera kurser. Men nu i höst har jag två riktigt bra kurser inbokade. Den i Palma handlade om hästben. Och i slutet av månaden åker jag till Bonn på konferensen ENUTRACO som hålls varannat år och behandlar utfodring och träning av högpresterande hästar. För två år sedan var den konferensen i Paris och jag tror aldrig jag lärt mig så mycket på så kort tid som jag verkligen har haft nytta av rent praktiskt i stallarna som jag gjorde då. Så förväntningarna inför årets kurs är höga 🙂 Här några bilder från Palma. Först utsikten från mitt hotell och sedan en bild från en trevlig middag med mina kollegor. Vi hade vinprovning före middagen vilket var väldigt bra för då försvann min tunghäfta vad gäller att prata tyska – jag hamnade nämligen vid ett bord med bara tyska veterinärer…

I stallet har det också hänt en del:
– Fölungarna ska snart chipmärkas och därför måste vi ta tag i grimträningen med Pretty.
– Li har jag beslutat att ta bort. Hon vilar sitt dåliga bakben väldigt mycket och visar tydligt att hon inte trivs med att inte få jobba.
– Jag har tagit gentest på Lisa och det visade att hon är A/A – dvs ingen fransk skuttburk. Det betyder att vi försöker en gång till med henne i vinter. Skulle hon inte fungera då så får hon bli fölmärr. Kapacitet finns så det räcker och blir över och det är en genomtrevlig häst!
– Röd ska få ytterligare en behandling av sina framkotor innan vi utvärderar det och sedan börjar träna igen.
– Liljan ska gå sin första tur efter vila idag 🙂 Det är en av dagens höjdpunkter som jag verkligen ser fram emot. Ett jättetrevlig häst att köra som bara tänker framåt!
– Pysen har galopperat i sina två senaste starter och verkligen visat sin valpiga sida. Nästa start blir på Solvalla över 3160 meter 20 november med Kim Eriksson i sulkyn.
– Lovelorn var ute på V75 igår och blev 6:a. En godkänd insats men lite för tufft motstånd och lite för tung resa gjorde att det inte räckte riktigt. Nu letar vi lite lättare lopp igen.

Avslutar med ytterligen en bild från Palma på ett otroligt vackert hus i Jugendstil som jag är väldigt svag för.

Mot Bjerke

20130929-100547.jpg
Här är buskillarna i dagsljus 🙂 Pysen känns otroligt fin i jobben så trots dåligt spår (svenskspår) och tufft motstånd så ser jag fram emot starten på onsdag på Bjerke!

Idag kommer Li och Lisa hem från sommarbete och vi gör ett försök att få fart på Lisa igen.

Avslut

En liten uppdatering om livet i Huken och Stall Countryboys. Pysen hoppade ut ur sista sväng på Momarken senaste. Inte mycket att säga om – han hade kraftiga reaktioner på sina framknän och är behandlad nu. Koll om 3 veckor (ja, en vecka har ju redan gått så två veckor kvar) så får vi se hur han har svarat på behandlingen. Själv fattar han ingenting. När han hade ont i knäna åkte husse och startade. Men nu när han inte känner något alls (kortison bedövar…) så ska han bara vila. Riktigt korkat om Pysen får säga det. Han är jättepigg och håller på att krya ur skinnet. Tur att han har Axel att busa med.

I dag har Tôla varit på banan och gått några lugna heat. Snabbaste efter 1.40.

Fin isbana på Sveriges vackraste travbana nu 🙂

Även Li har gått jobb idag och det blev hennes sista. Jag bestämde mig för att inte försöka få henne till start eftersom hon inte fungerar efter sin senaste operation. Så fort hon ska springa fortare än 2-minuterstempo blir det galopp så nu får hon bli fölmärr istället. Hoppas, hoppas bara att hon inte ärver ner benbitar i knäna!!!

I morgon är det Liljan och Lisas tur att jobba lite. Lisa går backträning här hemma och Liljan ska få åka till banan och jogga runt några varv för första gången. Det blir spännande.

Igång igen!

Bloggen har legat nere ett tag. Det visade sig att det var en obetald räkning som vi hade missat… Men nu är den igång igen. Under tiden har vi hunnit med två starter med Pysen. Förra årets sista start blev på Bjerke och slutade med seger:

Vi höll ledning från innerspår bakom bilen och fick sedan bestämma i långsamt tempo och jag tror aldrig vi vunnit en så lätt seger 🙂

I torsdags var det dags för årets första start i ett amatörlopp på Åby och Pysen gjorde en kanonprestation. Vi tog ledning men fick tyvärr inte sitta i fred i ledningen. Hästen utvändigt höll uppe tempot så vi varvade på 16,4 i ett långlopp. Så när det kom en häst bakifrån med dryga varvet kvar släppte jag med tanke på att det finns open stretch på Åbyovalen. I sista sväng satt jag med fulla linor men tyvärr hade vinnaren redan fått någon längd på oss och så spurtade en häst riktigt bra ute i banan. Men vi plockade ner hästen som jag hade släppt till och det var hårt i mål. Slagna med knappt en halv längd och trea så åkte jag av banan med det stort leende. Hästen är i gott slag och nu siktar vi på ett lopp på Momarken i slutet av månaden. En bild från provstarten tagen av Catarina Fäldt

För övrigt så står det ganska still i stallet. Det är stenhårt underlag att träna på och dessutom har Lisa och Li varit till equiterapeut Charlotta Lindgren för genomgång. Men nu har de spolat is inne på Årjängstravet så nästa vecka börjar vi träna igen och då får vi helt enkelt lasta och åka till banan. Många långa heat i långsamt tempo ska det bli!

Hela stallet på sjuklistan

Det känns som hela stallet står på sjuklistan för dagen. Vi startade Pysen i onsdags och han var inte sig själv. Ett blodprov igår visade att han har en infektion och nu får han vila i 14 dagar innan vi tar ett nytt prov. Tänkte att jag ska försöka få ihop ett inlägg lite senare om blodprov och hur jag läser dem…

Hela stallet:
– Pysen har höga monocyter och får vila
– Axel har fått vila ett tag nu och står utan skor. Får komma igång som sällskap till Lisa snart
– Lisa är behandlad två gånger och ska börja träna till veckan
– Töla blev stel och kantig efter premieloppet och får ta det lugnt en månad innan vi tränar vidare
– Liljan har fått en smäll på hasspetsen och hela hasen är dubbelt så stor som vanligt
– Li är nyopererad och står på box
– De enda som är friska är Tippan och Citygirl – de två fölmärrarna.

Fantastisk helg

Vi har haft en fantastisk marknadshelg. Måste bara börja med bilden på Li som inte orkar vänta på att jag kör in balen i hagen…

20120916-193134.jpg

Det var i fredags det. Men i går lördag så körde vi premielopp med Töla och hon skötte sig kanonfint på 1.31,0. Riktigt bra med tanke på att det gick väldigt sakta första varvet. Vi landade på runt 1.26 sista 1000.

Efter det gick jag in på stallfiket och fick se Bobbery bli tvåa på V75 och 50.000 in till Stall Travsossen 🙂 En fin lördag!

Söndagen har inte varit sämre. Först en stund framför ATG-live för att jobba in Street Band på Göteborg galopp. Årets första seger men det borde kunna bli fler. Han var jättefin! Sedan ut i stallet och köra 8 intervaller med Pysen. Han ska starta på Bjerke på onsdag. Kanonfin i jobbet men spår 11 över 1609 meter och bra hästar emot gör att det får bli ett defensivt upplägg den här gången.

Malins bild på Töla i premieloppet:

20120916-193920.jpg