Avslut

En liten uppdatering om livet i Huken och Stall Countryboys. Pysen hoppade ut ur sista sväng på Momarken senaste. Inte mycket att säga om – han hade kraftiga reaktioner på sina framknän och är behandlad nu. Koll om 3 veckor (ja, en vecka har ju redan gått så två veckor kvar) så får vi se hur han har svarat på behandlingen. Själv fattar han ingenting. När han hade ont i knäna åkte husse och startade. Men nu när han inte känner något alls (kortison bedövar…) så ska han bara vila. Riktigt korkat om Pysen får säga det. Han är jättepigg och håller på att krya ur skinnet. Tur att han har Axel att busa med.

I dag har Tôla varit på banan och gått några lugna heat. Snabbaste efter 1.40.

Fin isbana på Sveriges vackraste travbana nu 🙂

Även Li har gått jobb idag och det blev hennes sista. Jag bestämde mig för att inte försöka få henne till start eftersom hon inte fungerar efter sin senaste operation. Så fort hon ska springa fortare än 2-minuterstempo blir det galopp så nu får hon bli fölmärr istället. Hoppas, hoppas bara att hon inte ärver ner benbitar i knäna!!!

I morgon är det Liljan och Lisas tur att jobba lite. Lisa går backträning här hemma och Liljan ska få åka till banan och jogga runt några varv för första gången. Det blir spännande.

Hela stallet på sjuklistan

Det känns som hela stallet står på sjuklistan för dagen. Vi startade Pysen i onsdags och han var inte sig själv. Ett blodprov igår visade att han har en infektion och nu får han vila i 14 dagar innan vi tar ett nytt prov. Tänkte att jag ska försöka få ihop ett inlägg lite senare om blodprov och hur jag läser dem…

Hela stallet:
– Pysen har höga monocyter och får vila
– Axel har fått vila ett tag nu och står utan skor. Får komma igång som sällskap till Lisa snart
– Lisa är behandlad två gånger och ska börja träna till veckan
– Töla blev stel och kantig efter premieloppet och får ta det lugnt en månad innan vi tränar vidare
– Liljan har fått en smäll på hasspetsen och hela hasen är dubbelt så stor som vanligt
– Li är nyopererad och står på box
– De enda som är friska är Tippan och Citygirl – de två fölmärrarna.

Regn, men vad gör väl det…

I går körde Daniel och jag intervaller med Lisa och Axel i regnet igår kväll. Bra för då binder sig sanden så de slipper springa och slira. Fast tungt blir det 🙂 15 intervaller för Lisa medan Axel fick hoppa över var 5:e och gick bara 12. Pulsmätaren visade på ca 195 för Lisas del men hon var så pigg så det var svårt att köra i jämnt tempo. När vi kom in så blåste hon men slutade väldigt fort. Däremot så sjunker inte pulsen på henne efter jobben som jag skulle önska. Jag har dock misstänkt att det beror på att hon är lite uppstressad och inte slappnar av snarare än att något är fel och det fick jag bekräftat igår. Dels så slutar hon som sagt var att blåsa väldigt snabbt vilket hon inte skulle göra om det exempelvis var något luftvägsbesvär. Dessutom tog jag laktatprov på henne och det visade på 4.5 – dvs tämligen rätt 🙂 Så nu vet jag att jag inte behöver bry mig i att hon inte sjunker så snabbt i puls efter jobben.

Pysen startade i Arvika i fredags och gjorde ett jättebra lopp som tvåa. Vi stod 20 meter tillägg och Pysen var lite småseg. Dessutom vågade jag inte ladda för fullt eftersom Pysen visade i värmningen att han inte gillade Arvikas dåligt doserade kurvor så tog jag det lugnt. Men efter ett knappt varv kom vi ikapp fältet och då styrde jag fram till dödens direkt. Tyvärr fick vi inte vila en enda meter för direkt jag landat i dödens så drog Mikael J Andersson som satt i ledning upp tempot och Pysen gick 1.13 i 800 meter mitt i loppet. Men han höll strålande som tvåa trots den tuffa resan.

Pysen fick laser på sina klena framknän igår kväll efter sina fina insats på Arvikatravet. Nu blir det nog start hemma i Årjäng nästa gång. 2640 meter och åter med husse i jollen!

Jobb

Drogad by Travliv
Drogad, a photo by Travliv on Flickr.

Så här hoppas jag att Pysen inte ser ut efter loppet på måndag och det tror jag inte heller. Han gick ett jobb tillsammans med Axel idag. Vi körde 6 intervaller och han kändes fin. Pulsen efteråt var väldigt låg 72-44 så det känns som vi lyckats rätt så väl med vinterträningen. Men facit får vi nu när det blir allvar.

I morgon blir det massage och på lördag kör vi en liten långsamtur.