Duktig flicka

Lisa skötte sig bra och klarade sitt kval på 1.20,8. Hon fick lite hemlängtan på sista bortre långsidan men när det kom en häst bakifrån tog hon tag i grejerna igen och avslutade fint. Nu blir det uppfräschning och en månads vila.

20120531-182029.jpg

Vrålläcker

Så här såg det ut när Pysen skulle in och gå sina intervaller förut – full fart i hagen. Sedan blev det sex intervaller i tryckvagnen och han känns kanonfin. Det fick jag också bekräftat när Sara, equiterapeuten var här nu på eftermiddagen. Inget att klaga på 🙂 Nu laddar vi för Mantorp på lördag.

20120529-144001.jpg

Seger :)

Bobbery såg till att veckan började bra – lätt seger på Färjestad. Hann bli lite nervös en kort stund på sista bortre långsidan när hästen i dödens galopperade så att andrahandsfavoriten fick lucka. Men sedan lättade Björn på tömmarna och åkte ifrån dem. Härlig känsla! Hoppas resten av veckan fortsätter lika bra.


Foto: Kihlman

Tre på samma vecka

Veckan som kommer blir hektisk – härligt 🙂 På väg hem från Elitloppet nu och är gött sleten! Och inte blir nästa vecka något vilohem heller. På måndag startar Bobbery på Färjestad. Torsdag så ska Lisa kvala och på lördag är det V75 för Pysen. Dessutom blir det några turer till Valneviken med Lady Tip Top. Men kul ska det bli – särskilt på lördag. Tyvärr fick vi spår 12. Men blir det bara tempo så borde han kunna spurta ner några och få en slant med hem. Erik Adielsson i jollen.

En upp och en i minne

I dag har Li och Lisa varit på banan. Först åkte jag in med Li och var jättenöjd när jag såg att vi var helt ensamma på hela banan. Nu ska väl även hon kunna hålla sig lugn tänkte jag. Men tji fick jag. Det blev ingen ordning på nåt. Hon pullade och bromsade och galopperade mest hela tiden. Allt slutade med att jag körde 4 heat. Först två över 2140 meter. Sedan blev jag sur på hennes galopper och körde 3140 meter för att få två felfria varv i rad. Men det gick heller inte. Slutligen körde jag 1640 efter 1.30 i väldigt ryckigt tempo. Nåt är fel!!! Ska prova att byta ut hennes päronskor som hon fick pga ett tramp och gå tillbaka till vanliga järnskor. Hjälper inte det blir det hältutredning….

Lisa däremot var positiv. Vi var med i provlopp och efter en startgalopp som helt var mitt eget fel så körde jag 26,6 2100 meter för att landa på 1.28 med galoppen inräknad. Hon hänger fortfarande för mycket på högertöm men rulligheten fick jag bort med 190 gram extra i form av boots på varje hov.

20120523-201710.jpg

En vacker flicka efter att ha varit duktig i provloppet 🙂

Konkurs

På väg hem från Valneviken med Citygirl och Tippan. Citygirl är seminerad och klar men Tips ägg vill inte vara med. Nu blir det nytt besök på måndag igen. Egentligen hade ju fredag varit det normala men eftersom Skyways har gått i konkurs går det inte att få någon transportsperma på lördag. Hoppas hon har ett stort fint ägg på måndag.

Skön eftermiddag efter tuff start

Har precis käkat lunch och sedan deltagit i retorikutbildning på vackra Frykenstrand med härliga sossekompisar i landstingsgruppen. Starten på dagen var lite tuffare men det var enbart på grund av min egen dåliga planering… Både bilen och hästbussen är på service. Men innan hästbussen anlände verkstaden blev det en tur till Valneviken i morse.

Citygirl närmar sig seminering och blev kvar i Segmon. Tippan får däremot åka tillbaka på onsdag igen och förhoppningsvis semineras på torsdag. När jag kom hem skottades skiten ur i all hast och så lämnades bussen på verkstaden kvart över nio. Kort promenad till ICA för att ta Ulrikas bil, koppla släpet och åka upp till banan med Pysen.

Pysen gick ett 1.20-jobb tillsammans med Anders häst Star Frost. Han känns fortfarande lite seg men jag hoppas att formen kommer när han får fler lopp i kroppen. Han sprang mest och krånglade med huvudet när det gick sakta men i en snabbare avslutning så kändes han väldigt fin i aktionen.

Pysen var glad att komma ut i hagen och få rulla sig. Själv drog jag vidare till Sunne och missar kvällens trav i Årjäng. Men jag kommer spela en slant på Re Turbo. Tur att det finns ATG-live 🙂

Fyra flickor blev tre…

Nu är det bara tre flickor i hagen. Liljan har åkt till Åmål för inkörning. Medan Lisa och Töla kliar varandra ägnar sig Li åt sin favoritsysselsättning – att dra ur vattenslangen ur badkaret! En riktig bustjej 🙂

Tidigare idag har Li och Lisa varit inne på banan och gått jobb men det var ingen höjdare. Li sprang och bröt och galopperade. Lisa däremot kändes stark som en oxe på 1.24 över 1600 meter i tredje heatet. Men tyvärr var hon inte helt körbar. Det gick 22,7 sista varvet men hon drog vänster bakben och var rullig. Jag ska gå igenom henne under veckan. Hittar vi inget fel så får vi prova att lägga på ett par boots och köra igen. Men först letar vi efter fel. Det känns som en riktig arbetsordning.

20120519-155256.jpg