Seger :)

Äntligen fick både jag och Pysen spräcka segernollan för året. Och det var definitivt Pysens förtjänst. När bilen släppte fältet sökte jag mig neråt i banan men Per Oleg som satt innanför skrek som en stucken gris trots att jag inte ens var i närheten av honom. Till slut kom han ner i andraspår man jag blev hängande i tredje. Försökte backa ner bakom men det fanns inte plats så jag bestämde mig för att köra framåt. Att backa sist kändes inte särskilt lockande. Precis när jag manat på Pysen och han ökade tempot så bestämde sig Calle Jepson som satt längre fram i tredjespår att ge upp körningen om dödens och börja backa – ett riktigt elände för mig. Skulle jag bli tvungen att backa sist i allafall? Men då tänkte jag att hellre en halv sväng i fjärdespår och få utdelning på det nu än att tvingas harva i tredje hela sista varvet för att ta mig fram från sista position så jag gjorde som vanligt – drog i högertömmen. Då ändrade sig Calle och körde också framåt och övertog ledningen och släppte sedan till mig.

Även om det blev vida spår så var inte öppningen så farlig – 15 första 500. Direkt jag fått ledningen styrde Per Ludvig på med sin urstarke Fritz Othello och han såg till att hålla tempot uppe. Många har frågat mig efteråt vad han sysslade med som tryckte så på utsidan men jag tycker han hade full täckning för sin körning. För det första så gick det ju inte fortare än 17 de första två varven så tempot var inte så högt som det verkade. Dessutom är hans häst ospeedig och höll jättefint till tredjeplatsen.

I sista sväng kände jag att jag hade mer krafter kvar än de runt omkring mig och tänkte att nu är det dags att dels göra det jobbigt för Luddes häst i dödens och dessutom få lite mark ner till övriga hästar utifall att det skulle finnas någon med krafter kvar längre bak i fältet. Så jag körde för fullt genom sista sväng och kunde sedan sitta tämligen still upploppet ner. Jättehärligt att få vinna och visa hur bra hästen är som klarade av min vansinniga körning i början av loppet.

Nu har vi ett nytt lopp på hemmaplan den 24 augusti. Eftersom det är 15 dagar mellan starterna så hade vi tid att hjälpa Pysen både med att fräscha upp hans leder och dessutom fick han vätska direkt i blodet på kvällen efter starten så att han skulle återhämta sig snabbare. Men när vi böjde honom på fredag morgon så var han jättefin med bara små reaktioner på sina framknän. Så han fick Pentosan i muskeln och inga ledinjektioner. Pentosan är ett medel som påverkar brosket i lederna och är besläktat med glukosamin som många människor äter när de har problem med lederna.

Nu bär det strax iväg till Arvika för att se Bobbery starta. Det blir han och Pysen som får dra lasset ett tag framöver. Jag hoppas visserligen köra premielopp med Tôla snart men däremot så har Lisa slagit sig på en bakkota och är halt så det dröjer nog en stund innan hon är fit for fight igen.

Fullt ös!

Efter fem dagar i Stockholm med härligt Pride-firande är det nu fullt ös i stallet igen. Tony höll ställningarna bra medan jag och Daniel roade oss i huvudstaden. Pysen och Lisa gick långsamt när vi var borta så när vi kom hem på måndag var det bara att åka ut och köra intervaller. Spöregn till trots så var det trevligt för bägge hästarna kändes riktigt fina.

Nu blir det start idag här hemma i Årjäng för Pysen. Spår 11 var väl inte det roligaste men han tå ju att göra lite av jobbet själv så vi får hoppas att vi kan ta en plats igen.

Lisa tränar på och börjar närma sig banjobb igen. Om allt flyter på så kan hon nog starta i september. Li har fortfarande bekymmer och vi tränar försiktigt och kör laser på hennes opererade leder. Känns som det här kan bli ett ganska långdraget projekt… Hon har gått något jobb tillsammans med sin ett år yngre hagkompis Tôla och jag måste säga att Tôla känns riktigt fin. Det blir snart nya banjobb för hennes del och sedan förhoppningsvis premielopp någon gång i september.

Ytterligare en start den här veckan blir det – Bobbery på Arvika på söndag. Kul för det är bara bonus. Inget ansvar, behöver inte sela ut, inte skita ner mig utan bara gå och glassa med de andra ägarna 🙂