Fantastisk helg

Vi har haft en fantastisk marknadshelg. Måste bara börja med bilden på Li som inte orkar vänta på att jag kör in balen i hagen…

20120916-193134.jpg

Det var i fredags det. Men i går lördag så körde vi premielopp med Töla och hon skötte sig kanonfint på 1.31,0. Riktigt bra med tanke på att det gick väldigt sakta första varvet. Vi landade på runt 1.26 sista 1000.

Efter det gick jag in på stallfiket och fick se Bobbery bli tvåa på V75 och 50.000 in till Stall Travsossen 🙂 En fin lördag!

Söndagen har inte varit sämre. Först en stund framför ATG-live för att jobba in Street Band på Göteborg galopp. Årets första seger men det borde kunna bli fler. Han var jättefin! Sedan ut i stallet och köra 8 intervaller med Pysen. Han ska starta på Bjerke på onsdag. Kanonfin i jobbet men spår 11 över 1609 meter och bra hästar emot gör att det får bli ett defensivt upplägg den här gången.

Malins bild på Töla i premieloppet:

20120916-193920.jpg

En drag king i stallet

Hemma igen efter några härliga dagar i Spanien. Här en bild från söndagens beach-party 🙂

20120911-124442.jpg

Men det är inte bara drag queens i Spaniens som klär ut sig. Det bor nog en liten drag king i Li. Hårdrockare kanske?

20120911-124643.jpg

Tre härliga tjejer

20120905-215805.jpg

När jag kom till stallet i morse stod de här tre tjejerna och njöt i solen. Jag blir glad bara av att se dem 🙂 Väldigt olika framtidsplaner för dem: Lisa är nybehandlad. Li ska röntgas och Töla ska förhoppningsvis gå premielopp här hemma på marknadstravet.

Duktiga tjejer

Lisa och Töla skötte sig bra idag. Först körde vi tre heat tillsammans efter 48, 43.5 och 33. Sedan fick Lisa gå ett själv efter 1.20 och orkesmässigt är det inga problem alls. Däremot travar inte Lisa riktigt bra i svängarna. Ska ta och böja upp henne men det kan vara så enkelt som att hon precis som sin mamma behöver käk för att ta sig igenom svängarna. Citygirl blev som en ny häst när vi drog upp käken. Sedan kom de sista sekunderna när hon fick gå barfota fram.

20120904-140238.jpg

Typiskt travliv

Glest med uppdateringar – sorry men det har varit fullt upp med det mesta på slutet. Det är väl så ett travliv är. Fullt upp med både glädjeämnen och mindre roliga saker…

Pysen har hunnit med tre starter i augusti och gått bra varje gång. Segern har jag redan skrivit om. Gången efter blev vi fyra efter ett tungt lopp. Jag satt sist utvändigt och styrde framåt 1500 kvar i ett långlopp. Min tanke var att komma före Erik Berglöfs fina treåring som satt framför mig. Dessutom hade Björn Goop precis segat sig fram till dödens så jag tänkte att han säkert släpper för att få en rygg som går ända till mål. Men så blev det inte… När jag kom upp utvändigt försökte han att svara så jag fick köra under 1.08 en bit för att komma ner i dödens. Tydligen tyckte kommentatorerna på tv att jag körde illa men jag undrar vad de tyckte om Goops styrning – jag blev fyra och han slutade oplacerad.

Sedan startade vi i fredags igen och lite oflyt då också. En av konkurrenterna var i mitt hjul när han gick ner i rygg in i första sväng så vi fick punktering. Nästan två varv fick han gå med punktering och det tog ut sin rätt till slut. Vi slutade trea och jag är jättenöjd med hästen. Nu får det bli lite längre uppehåll innan nästa start. Troligtvis blir det ett lopp på Bjerke 19 september.

Lisa är på gång igen men har inte gått så tufft än efter sårinfektionen på bakkotan. Men i morgon ska hon få följa med in till banan tillsammans med Tôla. Det blir tre heat för Tôla – ca 1.50, 1.45 och 1.35. Men det är ju en barnlek för Lisa så hon får gå ytterligare ett efteråt.

Li fungerar inte tyvärr utan har problem med sin opererade knäled. Ska ringa och få en röntgentid till henne innan vi bestämmer hur vi ska behandla problemet.

Men vi har fler glädjeämnen för dagen. Liljan är en rolig häst. Hon har alltid varit egensinnig och det är hon i körningen också. Vill inte alltid göra som den som sitter bakom säger men inga stora bekymmer. Här är hon ute med Anders.

Förresten så höll jag på att glömma – Bobbery vann ju samma dag som jag var trea med Pysen och han såg dunderläcker ut 🙂