Intervaller

En nyduschad dam som har gått intervaller för första gången. Jag lade mig på 195 i puls men det var uppenbarligen för klent för hon rörde inte på näsborrarna när vi kom in och pulsen var nere på 78 direkt vi kommit innanför dörrarna. I nästa jobb får Töla gå på drygt 200 istället. När hon gjort det några gånger ska jag ta laktatprov och se så vi ligger rätt.

Pysen kom med på Solvalla på söndag med Örjan Kihlström i jollen. Springspår på dubbla tillägg blev det och det känns bra. Barfota, nybehandlad, jänkarvagn och Örjan upp måste väl nästan betyda stenklar 😉

20130226-155123.jpg

Idiot!

Körde intervaller med Pysen och Lisa igår och Pysen var totalt skogstokig. Hade tänkt köra 8 intervaller efter puls 205 men Pysen hade en helt annan idé. Han avverkade de fyra första intervallerna på puls 220 med mig hängande som en trasa i tömmarna. Sedan körde jag de sista fyra intervallerna på en annan del av järnvägen där det var plogat. När det inte ballade så mycket och slog i stänkskärmen så kunde jag hålla honom lite lugnare och körde de sista intervallerna på 195 i puls. På kvällen blev det lite laserbehandling av rygg och framknän.

Nu anmäler jag till ett lopp över 3180 meter på Solvalla nästa söndag. Funderar mycket på vilka kuskar jag ska sätta upp. I nuläget ser listan ut så här:
1. Örjan Kihlström
2. Johan Untersteiner
3. Marcus M Melander
4. Björn Goop
5. Erik Adielsson
6. Kenneth Haugstad
7. Magnus Jakobsson
8. Johnny Takter
9. Claes Sjöström

Men jag kan ändra mig fram till tisdag…

Första banjobbet

Liljan gick sitt första jobb inne på Årjängstravet i lördags. Måste säga att jag är väldigt nöjd med henne. Visserligen ville hon gärna bryta ut i stallsvängen men det är sånt som de flesta unghästar krånglar med några gånger innan de lärt sig. Nästa jobb placerar vi hennes storasyster på utsidan så blir det inte så lockande att krångla och bryta. Jag försökte köra henne efter pulsmätaren men det var inte alls lätt eftersom pulsen gick upp och ner som en jojo så fort hon fick syn på något som hon inte sett förut. Och eftersom det var första banjobbet så fanns det mycket nytt att titta på. Vi avslutade i alla fall med ett heat över 1600 meter efter 1.56 med 1.50 sista 500. Det var rena barnleken tyckte Liljan som är väldigt framåt och fin att köra. Husses främsta uppgift är att hålla igen så att det inte går för fort för tidigt. Det är ändå över två år kvar till Stochampionatet!

Avslut

En liten uppdatering om livet i Huken och Stall Countryboys. Pysen hoppade ut ur sista sväng på Momarken senaste. Inte mycket att säga om – han hade kraftiga reaktioner på sina framknän och är behandlad nu. Koll om 3 veckor (ja, en vecka har ju redan gått så två veckor kvar) så får vi se hur han har svarat på behandlingen. Själv fattar han ingenting. När han hade ont i knäna åkte husse och startade. Men nu när han inte känner något alls (kortison bedövar…) så ska han bara vila. Riktigt korkat om Pysen får säga det. Han är jättepigg och håller på att krya ur skinnet. Tur att han har Axel att busa med.

I dag har Tôla varit på banan och gått några lugna heat. Snabbaste efter 1.40.

Fin isbana på Sveriges vackraste travbana nu 🙂

Även Li har gått jobb idag och det blev hennes sista. Jag bestämde mig för att inte försöka få henne till start eftersom hon inte fungerar efter sin senaste operation. Så fort hon ska springa fortare än 2-minuterstempo blir det galopp så nu får hon bli fölmärr istället. Hoppas, hoppas bara att hon inte ärver ner benbitar i knäna!!!

I morgon är det Liljan och Lisas tur att jobba lite. Lisa går backträning här hemma och Liljan ska få åka till banan och jogga runt några varv för första gången. Det blir spännande.