Fina dagar

Har varit ute och kört en vinnare idag – första turen för Pysen efter Färjestadsstarten där han vann 🙂 Härligt med en seger efter några strullopp. Vi fick ledningen lätt och kunde köra väldigt sakta en bit. Inte förrän på sista bortre långsidan skruvades farten upp. Jag tänkte då rycka tussarna med foten för att få honom skärpt och ändå ha ett gott tag i bettet. Men jag fick inte ur dem utan fick dra med handen istället och då drog Pysen iväg så vi fick en och en halv längd på en gång. I det läget var det bara att bestämma sig – fortsätta att gasa eller ta upp för att hålla den i rygg instängd. I rygg hade jag andrahandsfavoriten. Men hon hade pullat rejält hela loppet och det gjorde hon inte i det här läget så jag valde att köra undan. Det är ofta svårt att få hästarna att tända om de gånger man först börjar gasa och sedan tar upp.

Ut ur sista sväng blev det lucka för hästen bakom men Pysen bara ökade och gick ifrån. En härlig känsla. Det är många som har gratulerat och berömt styrningen efteråt men hade jag förlorat så hade det nog låtit väldigt annorlunda. Pysen är en riktig kämpe och jag tror nog att det ska bli fler besök i vinnarcirkeln. Nästa start blir helgen efter påsk men då får Ingrid och Tony ta hand om honom för då är Daniel och jag på semester.

En riktigt fin bild som jag inte kunde låta bli att köpa från ALN.

Stenhårt

På måndag är det dags för start igen. Spår fyra bakom bilen i ett 2640-lopp på Färjestad. Ganska hårt motstånd men inte lika hårt som marken är här nu. Har inget vettigt att köra fort på för tillfället. Men jag körde lite tuffare än vanligt i söndags när det fortfarande fanns is kvar för jag räknade med att det skulle bli eländigt ett tag nu framöver. Så nu får Pysen bara gå långsamturer med någon kortare speed inlagd där underlaget råkar till att vara okej. Det är dock ett upplägg han brukar trivas med så jag tror nog formen ska vara intakt på måndag!

Snabbjobb på Valla

Det blev ingen framgång för oss på Solvalla igår. Pysen blev fast bakom en trött konkurrent och loppet blev inte mer än ett snabbjobb med både tussar och norsken oryckta. Men hästen såg väldigt fin ut så jag hoppas det löser sig bättre nästa gång. Vi siktar på ett lopp på Färjestad om 14 dagar.