Busflickorna

20131130-221700.jpg
Småtjejerna fick dela box idag medan Citygirl skoddes. Det gick finfint! Även Lovelorn har fått fotvård idag inför sin start på måndag. Det blir halvrund aluminium fram precis som förut men bak blir det lite förändringar. Han får gå med skor nu när vintern kommer. Outer rim och dessutom kilsulor för att försöka minska hans genomtramp. Vi ser fram emot starten 🙂 Sedan har Pysen lopp på Färjestad en knapp vecka senare.

Förändringar

20131118-075354.jpg

20131118-075425.jpg
Lite mörka bilder från morgonens bus i hagen. Vi har gjort en del ändringar. Eftersom tiden inte riktigt räcker till har Lisa åkt ner till Anders för träning en period. Sedan fick Li åka till de evigt gröna ängarna igår eftersom hon inte alls har trivts med att bara gå i hagen. Dessutom har hon vilat sitt dåliga bakben väldigt mycket.

Så i morse släppte jag ihop Lovelorn och Pysen med Liljan och Röd! Svanslyft på alla fyra 🙂

På onsdag bär det av till Solvalla med Pysen. Ser bra ut på papperet så jag hoppas han sköter sig. Då borde han kunna vara på plats. För Lovelorns del siktar jag på ett lopp på Färjestad 2 december.

Nya starter

Det har hänt lite sedan senaste uppdateringen. Både Pysen och Lovelorn har varit ute och startat. Själv har jag också hunnit med en tur till Palma och en trevlig och lärorik kurs. Det är viktigt att försöka hänga med i utvecklingen och som egenföretagare är det ibland svårt att prioritera kurser. Men nu i höst har jag två riktigt bra kurser inbokade. Den i Palma handlade om hästben. Och i slutet av månaden åker jag till Bonn på konferensen ENUTRACO som hålls varannat år och behandlar utfodring och träning av högpresterande hästar. För två år sedan var den konferensen i Paris och jag tror aldrig jag lärt mig så mycket på så kort tid som jag verkligen har haft nytta av rent praktiskt i stallarna som jag gjorde då. Så förväntningarna inför årets kurs är höga 🙂 Här några bilder från Palma. Först utsikten från mitt hotell och sedan en bild från en trevlig middag med mina kollegor. Vi hade vinprovning före middagen vilket var väldigt bra för då försvann min tunghäfta vad gäller att prata tyska – jag hamnade nämligen vid ett bord med bara tyska veterinärer…

I stallet har det också hänt en del:
– Fölungarna ska snart chipmärkas och därför måste vi ta tag i grimträningen med Pretty.
– Li har jag beslutat att ta bort. Hon vilar sitt dåliga bakben väldigt mycket och visar tydligt att hon inte trivs med att inte få jobba.
– Jag har tagit gentest på Lisa och det visade att hon är A/A – dvs ingen fransk skuttburk. Det betyder att vi försöker en gång till med henne i vinter. Skulle hon inte fungera då så får hon bli fölmärr. Kapacitet finns så det räcker och blir över och det är en genomtrevlig häst!
– Röd ska få ytterligare en behandling av sina framkotor innan vi utvärderar det och sedan börjar träna igen.
– Liljan ska gå sin första tur efter vila idag 🙂 Det är en av dagens höjdpunkter som jag verkligen ser fram emot. Ett jättetrevlig häst att köra som bara tänker framåt!
– Pysen har galopperat i sina två senaste starter och verkligen visat sin valpiga sida. Nästa start blir på Solvalla över 3160 meter 20 november med Kim Eriksson i sulkyn.
– Lovelorn var ute på V75 igår och blev 6:a. En godkänd insats men lite för tufft motstånd och lite för tung resa gjorde att det inte räckte riktigt. Nu letar vi lite lättare lopp igen.

Avslutar med ytterligen en bild från Palma på ett otroligt vackert hus i Jugendstil som jag är väldigt svag för.