Stora förändringar

Idag har det skett stora förändringar i stallet. Småflickorna har åkt till Åmål för inkörning och fått tre nya vänner att busa med. Förhoppningsvis gör det att de inte busar så mycket med Anders och Anita när de ska börja tömköra. De verkade trivas i nya hagen:

bild-7

Samtidigt tog vi med oss Lisa hem och när vi passerade travbanan så kontrollerade jag hennes framknän som vi behandlat flera gånger nu. Vänster knä var bra men höger hade en halv grads hälta kvar efter böjprovet så det kommer bli ytterligare en behandling innan vi tränar vidare.

Dessutom har våra två fölston lämnat oss idag. De fick somna in hemma och ligger nu begravda här i hagen vilket känns bra. De var bägge två med när vi flyttade till Huken och byggde stallet. Citygirl finansierade dessutom stallet genom att under en kanonfin säsong 2004 springa in över 300.000 kronor.

Måste lägga upp några bilder på dem:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En värmningsbild från vår hemmabana Årjäng. Citygirl var ett extremt vanedjur och ville ha allting likadant varje gång. En värmning skulle bestå av tre bakvarv och sedan en provstart på 500 meter i rätvarv. Försökte jag någon gång ändra på det blev hon jättesur och började bryta och krångla – det var ju dags att vända upp 🙂

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Lady Tip Top i värmningen före hennes första start. Det gick inte så bra den gången men hon visade senare att hon trots alla tänkbara problem verkligen försökte göra sitt bästa varje gång. Eller ja, det berodde ju på vem som körde förstås – hade hon en ny kusk i vagnen så tog hon i. Annars kunde det kvitta. Ett enda undantag… den enda kusken som fick henne att gå bra i flera starter var Björn Goop!

Sist en bild från Citygirls sista seger. Efter en olycka i ett träningsjobb kom hon till start ett halvår senare och vann direkt i debuten. Tyvärr så gjorde skadan från olyckan att hon inte kunde tävla på sin bästa nivå längre men nu har vi ju fyra avkommor efter henne 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laser

Jag önskar att det här inlägget skulle handla om någon häftig lasershow på någon härlig fest en lång natt i ett varmare klimat. Men nej, det är Lovelorns bästa vän jag skriver om:

20140511-231827.jpg

20140511-231838.jpg
Han är tjock i sitt vänster bakben. Först misstänkte jag en gaffelbandsskada men nu när svullnaden har lagt sig lite så kan det lika gärna vara djupa böjsenan. Same shit! Tyvärr har jag inte haft tid att få det kollat med ultraljud än men det spelar inte så stor roll – det är samma behandling med lång vila i alla fall.

Annars så känns Pysen väldigt fin för dagen. På onsdag är det anmälan för hans del. Loppet är på Axevalla nästa tisdag.