Äntligen dags för start!

På måndag är äntligen Pysen med i startlistorna igen. Det ska bli riktigt kul. Han är kanske inte riktigt redo för några stordåd utan behöver några lopp innan formen är på topp. Men jag hoppas att vi får lite poäng med oss så vi kan komma med i lopp igen.

Innan dess är det dags för en helg på campingen på Axevalla. Det är alltid en höjdpunkt! Jag tycker det är fyra travhelger som utmärker sig och jag har svårt att rangordna dem, så i datumordning: Prix d’Amerique, Elitloppet, Årjängs Stora och Stochampionatet.

Att i år få hålla invigningstalet till Årjängs Stora var en stor ära och jag tror bara jag skulle vara mer stolt om jag fick vinna själva loppet. Både travet och resten av kommunen visade vad vi kan åstadkomma och hela hästkraftshelgen var en riktig succé!

Tilläggs kan också att Citylight är i gång och tränar igen efter sina bekymmer. Hoppas det håller ända fram till start nu 🙂

Resor, hästar och politik

Just nu har vi avslutat en intensiv period i kommunpolitiken med att besluta om budgeten för 2015. Jag tycker vi till slut fick ihop en riktigt bra budget även om det alltid finns mer saker man vill göra och fler områden man vill satsa på. Vi har satt av pengar till personal inom både hemtjänsten och förskolan. Det känns väldigt bra! Samtidigt fortsätter vi kommunens viktiga näringslivsarbete och fått ett vettigt resultat.
budget

Nu när det har blivit lite lugnare så hoppas jag hinna med både lite kortare resor och mer tid i stallet. Pysen ska anmälas till tävlingarna här hemma 11 juli. Håll tummarna att han kommer med!

En långhelg i Barcelona har jag också hunnit med. Lite tungt att kliva upp och åka hem på måndag morgon. Söndagskvällen blev nämligen längre än planerat, bland andra tillsammans med en Eurovisionsvinnare.
conchita

Nästa helg blir det en tur till Köln 🙂