Avslut i moll blir början i dur?

Idag har Lovelorn, Bobbery och Pretty varit ute. En bild från turen med gammelman:

IMG_7845.JPG

2014 avslutades med en galopp på Färjestad med Lisa och det blev hennes enda start. Hennes framknän håller inte ens för försiktig träning och då funkar det inte att vara travhäst. Men trots strul med både starthästarna och de yngre lyckades vi få ihop 4 segrar på 10 starter. Det går inte att gnälla över.

Nu hoppas vi att 2015 inleds på ett bra sätt då Pysen startar redan på årets första dag på Åby. Gott Nytt År!

Logistik

IMG_7621.JPG
Nu är Lisa lastad och åker mot Färjestad. Tony och jag åker efter i bil för att få till logistiken. Jag har nämligen möten i Karlstad i eftermiddag och i kväll. Fem ombyten är packade. Åker i stallkläderna. Sedan blir det körsvensdressen. Därefter chinos och tröja till mötena, kostym till middagen och rena kläder för morgondagen. Lite knepigt att få till allt i bland men med vänner som Tony, Leif och Peter så ordnade det sig 🙂

Start!

IMG_7590.PNG
På måndag är det dags för start. Men jag undrar hur de tänkte när de tippade oss etta i programmet??? Hoppas hon sköter sig. Blir banan fin så rycker jag framskorna och då flyter travet lite bättre. Men med tanke på hur klent tränad hon är så är inte kraven särskilt höga.

Försök till omstart

Gör återigen ett försök att börja om med bloggen. Trots ett väldigt struligt år med hästarna har vi faktiskt lyckats få en seger på Lovelorn och tre med Pysen. Det känns bra. Men allra roligast för dagen är faktiskt de två fina ettåringarna. Självklart lite småbusiga som alla unghästar men de springer väldigt fint och det driver på bra för dem.

Totalt har vi åtta hästar i stallet. Citytalk är fyra och har haft mycket problem med sina framben. Vi har kört 1.25 med henne men sedan blev hon lite knackig igen och har pga tidsbrist fått vila rätt länge nu. I hennes hage går också de två ettåringarna, City Pretty och Cityglow, samt Bobbery. Pretty och Gloria som de små kallas joggas några gånger i veckan. Gloria är det mest Tony som kör! Bobbery äger jag en 13-del i tillsammans med ett gäng partikamrater i Stall Travsossen. Han har tidigare varit hos Goop och visat att det finns fartresurser. Men på slutet har det bara krånglat och tyvärr verkar det fortsätta. Han kom hit i september och hade hjärtmuskelinflammation som tog lång tid att få ordning på. Men förra veckan blev han friskförklarad efter EKG-undersökning. Men jag hade knappt hunnit börja träna innan han fick en hovböld. Så nu dröjer det en stund till innan vi kommer igång.

Lovelorn vann lopp i april men fick sedan en mycket kraftig gaffelbandsskada i vänster bakben. Efter ett halvår i hagen har vi börjat träna igen och det har fungerat bra. Ultraljudade skadan både innan vi började träna och efter att kört långsamt med kortare speeder i ett par månader. Så nu är det dags att börja med intervallträningen igen.

City of Peace kom tillbaka här i höst efter en strulig period. Vilan hade gjort honom gott och på 7 starter har det blivit tre segrar, ett andrapris och drygt 70.000 inkört. Senast körde jag alldeles för offensivt med honom så det var inte hans fel att det ”bara” blev en matlapp med hem. Tyvärr så hostar han för dagen och står på antibiotika så det blir ingen mer start i år. Men vi kommer snart igen.

Kvar att berätta om är Citylight och City the Jonquille. Den sistnämnda är tre och stor som ett hus. Hon har från och till känts lite stel och kantig och har också varit en av dem som har prioriterats bort under året pga av valarbete och annat. Men hon ska skos i morgon och sedan tränar vi igång igen. Citylight var på banan idag och gick ett heat efter underkant 1.26. Hon har haft problem med både hals och ben men idag travade hon riktigt bra. Men så har jag också fått behandla hennes framknän fyra omgångar under sommaren/hösten innan det blev bra. Därefter lade jag om träningen totalt och kör mycket mindre. Tyvärr märks det lite då hon inte kommer till den nivå jag förväntar mig av henne. Men nu tänker jag öka träningen lite, lite grann och försöka starta igång henne. Första starten blir på Färjestad 15 december så hoppas jag att hon efter några lopp utvecklas och hittar formen. Men det är tyvärr ingen debutvinnare.

Nu ska jag gå ut och fodra kväll 🙂