Selfie med Bobban

IMG_7310.JPG

Tog en selfie med Bobban i kväll. I morgon blir det start på Åby men jag försöker hitta ner på innerspår och kör för en mindre peng. Vi har lopp på Färjestad om 14 dagar och då hoppas jag han är bättre i form och att motståndet inte blir lika tufft.

När gick det snett?

Har inte bloggat på väldigt länge men nu känner jag verkligen ett behov av att få skriva av mig. Samtidigt om jag läser en ledare av Peter Franke om migrationsverkets ovärdiga behandling av människor som är spot on (läs den här: http://www.vf.se/ledare/sa-har-far-det-inte-ga-till/ ) så ser jag hur massor med människor med olika åsikter kommenterar SCB:s undersökning om partisympatierna på Facebook. Röd-gröna är jättenöjda att vi är större än de borgerliga. Vänsterpartister och Centerpartist skriker i falsett om sina framgångar – som om ett stöd på 7% vore nåt att jubla över. Själv är jag snarast beredd att brista ut i gråt över SD:s 17,5%. Men det tycks jag vara ensam om, i alla fall om jag ska tolka mitt Facebook-flöde.

Så vad var det då som Franke skrev om i ledaren? Jo, i mina ögon om hur vi sätter system före människor. Migrationsverket skyfflar runt människor utan hänsyn till vare sig konsekvenserna för de enskilda individerna eller de samhällen där de bor. Och jag ställer mig frågan: När gick det snett? Och inte minst ställer jag mig frågan: När blev mitt eget parti en systemkramare istället för att värna den lilla människan?

Jag har försvarat regeringens åtstramningar av invandringen och gör det fortfarande. Vi måste hjälpas åt i Europa om vi ska lösa den här uppgiften. Dessutom måste vi hjälpas åt i Sverige så att vi kan erbjuda något bra åt våra nyanlända.

Men jag mailar med migrationsverket och de hänvisar till lagen om offentlig upphandling. Jag sitter i ändlösa möten med arbetsförmedlingen och det är inte de timmarna där som gör att fler människor kommer i arbete. Jag vill ändra reglerna för värdering av bostäder så vi kan bygga men INGEN vill lyssna. Nej, frustrationen står mig upp över öronen. När blev vi sossar systemkramare istället för att värna människor? Men vänta ni! Schützer sörjer inte särskilt länge. Snart blir det väsen… Men först ska jag åka till Alexandria och faktiskt försöka göra skillnad!