Ledbehandling

20130704-224047.jpg

Sitter i stallet och väntar på att Töla ska kvickna till efter att ha fått lugnande. Efter en dag fylld med hältutredningar och ledbehandlingar avslutas dagen med samma sak här hemma. Det var dags att kolla Töla som behandlades för tre veckor sedan.

Då hade hon böjprovsreaktioner i alla fyra benen. Men lågt höger fram var klart sämst med 3 grader. Jag behandlade kotan med kortison och DMSO. Idag var det 2 grader efter böjprov vilket jag tycker är ett klent resultat så jag bedövade kotan. Efter en kvart böjde jag igen och då hade reaktionen minskat till 1 grad. Av det drog jag slutsatsen att vi har problem i både kotan (hältan minskade) och någon annanstans (hältan försvann inte helt).

Det blev behandling av kotor och hovleder i frambenen. Men jag är fortfarande lite brydd. Det var nämligen fin ledvätska i lederna och när hovlederna är dåliga brukar det alltid bli tunn ledvätska som står som en fontän ur kanylen. Det kan vara så att hon har ett problem i kotan som är svårt att bedöva bort. Det kan också vara så att vi har upptäckt hovledernas problem i ett tidigt skede så att ledvätskan inte har hunnit bli tunn. Men det kan ju också vara någon annan struktur i hoven som är boven i dramat! Nu får hon ta det lugnt i tre veckor till innan vi kollar på nytt.

En reaktion på “Ledbehandling

  1. kollat borellia/erlichia ?
    Vet inte om ni ens har det där borta men ….