Seger och segt med uppdateringar


Det händer mycket i stallet nu och därför har det blivit klent med uppdateringar. Men nu är jag på semester och hinner med bloggen. Hemma i stallet kör Tony och Daniel hästarna och Ulrika och Ingrid fixar det mesta annat. Ola har morgonpasset som vanligt.

För en dryg vecka sedan startade Pysen i 2 lopp på Momarken – försök och final. I försöket var det autostart och jag körde själv. Från bakspår hamnade vi okej på det i tredje/fjärde utvändigt. Men banan var besvärlig och det sprutade otroligt mycket grus. Det är ju inte riktigt Pysens melodi och när hästen framför gick ut och attackerade och jag skulle köra fram i rygg på nästa häst så galopperade han. Inte så kul med en galopp varvet kvar men han gick otroligt bra efter det och vi fixade en femteplacering och därmed finalplats.

Det var voltstart i finalen och jag valde att sätta upp Vidar Hop. Han prickade perfekt och ledde runt om. Återigen ett fantastiskt bra lopp av Pysen som gick 12.3 sista 1000 och 9.5 sista 500. Seger med 4 längder och totalt 53000 NOK med hem 🙂

Liljan tränar på som vanligt och känns fin. Måste dock få tid att ge henne fler banjobb tillsammans med andra hästar och öva på positionsbyten innan vi kan försöka köra premielopp med henne.

Lovelorn tränar också för fullt och jag har fått rapporter av Daniel att han är lugn och fin när de har varit ute vilket jag tar som ett bra tecken. Innan jag åkte fick han gå ett banjobb, egentligen mest för att testa hur han skulle fungera i UFO-vagnen. Det blev 23,5 över 1600 meter med 16,5 sista 500. Inget demonjobb alltså men allt fungerade som det skulle och jag ser ingen anledning att pressa en 9-åring i ett banjobb. Vi siktar på ett lopp hemma i Årjäng på måndag om en vecka.

För Pysens del så väljer jag mellan ett lopp i Arvika och ett på Biri. Ska höra om Vidar Hop kan köra igen – i så fall blir det Biri.

Kommentarer inaktiverade.