Nya hältutredningar

Glädjs åt att både mina egna hästar och mina patienter går som tåget för dagen. Men idag har det blivit behandling av två av de egna. Jag kollade Tôla igen efter hennes andra behandling och nu hade hon svarat. Det var knappt en grad kvar på vänster fram och en halv grad på höger fram. Så nu får hon två omgångar med Pentosan i muskeln och sedan tränar vi vidare. Det känns väldigt skönt att hon svarade på behandling nu eftersom det inte hände nästan nåt efter första behandlingen.

Lovelorn startade igår och som jag skrev här var jag väldigt tveksam till hans form. Men han var fullkomligt lysande. In i första sväng kom vi till spets men han blev lite onödigt pigg av öppningen. Första 500 efter 10,9 och varvet efter 15,2. 1100 kvar kom Björn Goop upp och tryckte upp farten igen. Första 500 på sista varvet gick efter 13.0 och vi lämnade övriga fältet med några längder. Men in i sista sväng kände jag att Lovelorn var den piggaste av de två där framme och han tågade undan och vann med 9 längder på nytt rekord. Det hade jag aldrig trott på förhand och det gjorde det inte mindre roligt.

Så idag gick jag igenom honom för att se om jag kunde anmäla till Arvika nästa vecka. Men det sa hans ben stopp för. Frambenen var inte alls så illa men bak var bägge knäna rejält slitna så det fick bli behandling. Nu vilar vi en dryg vecka och siktar på ett lopp på Momarken om 14 dagar istället. Om någon har häst i den klassen så kan jag tipsa – Nordenloppet i Arvika har just nu bara 6 anmälda. Det är både hederstäcke och hederspriser till kusk, ägare och skötare!

2 reaktion på “Nya hältutredningar