Jobbar på

Idag har jag kört Pysen och Liljan. Pysen kändes dunderfin i sina intervaller. Tyvärr är han återigen lite uttorkad så han får en påse med dropp ikväll. Vi siktar på start på Biri om en vecka.

Liljan växer för dagen och känns bra när jag gasar på men knackig i långsamt tempo. Jag ska ändra skoningen lite på henne. Lite tyngre skor bak (för att ge stöd till hovarna) och ta ner insidan på hoven lite mer för att avlasta knäna och korset. Självklart är det så att om man avlastar något så hamnar belastningen någon annanstans – i det här fallet blir det en större belastning på has och lederna längre ner i benet. Sedan får det bli många lugna jobb på banan tills hon känns riktigt fin. Då kör vi premie.

Lovelorn verkar pigg och glad efter sin behandling. Vi siktar på start på Momarken 6 augusti för hans del. Han får vila ytterligare några dagar och jag kör bara ett enda intervalljobb före starten men några långsamturer blir det. Med tanke på hur bra han var senast så borde det räcka 🙂

Kommentarer inaktiverade.