Så det kan gå…

Hemma igen efter två veckor på Gran Canaria. En bild från julafton:

Under tiden har Ingrid, Tony och Ulrika skött stallet och det har de gjort med den äran. Ett par telefonsamtal och lite sms och vi har löst alla problem. För självklart ska några hästar bli sjuka just när man är borta. Men Liljans feber och Lovelorns karledsproblem var fixade när jag kom hem.

Tony har tränat Lovelorn medan jag varit borta och idag åkte jag ut och körde lite tuffare intervaller med honom. Han är anmäld till start på nyårsafton. Det var en ren fröjd att få sitta bakom en hästrumpa igen. Att han kändes som en rund miljon gjorde ju inte saken sämre. Efter några kilometer kom Karina ikapp oss med en av sina hästar och då kastade han upp svansen i vädret och ville bara springa fortare.

Sedan körde jag 8 intervaller. Eller ja, det blev inte riktigt som planerat… Jag körde 7 intervaller men då krånglade pulsmätaren. Bandet som sitter på hästen hade åkt in under selen så jag klev ur för att rätta till det. Då passade Lovelorn på att ta den 8:e intervallen utan husse. Svansen i vädret och fullt ös nedför backen. Han såg jättelycklig ut men det var ju inte jag om vi säger så. Jag såg honom försvinna bort på järnvägen och började gå till grannen Karina för att låna hennes bil. Men då kom han springandes tillbaka så någonstans hade han vänt. Men stanna hos husse, nej se det tänkte han inte alls. Fortsatt med svansen i vädret laddade han järnet för att komma förbi husse som försökte blockera vägen. Men störst vann och husse hoppade undan. Och Lovelorn fortsatte hem. Själv fick jag skjuts av Karina. Inga skador på varken häst eller människor som tur var. Så nu vet ni vem som är laddad inför nästa start 🙂

I morgon blir det en tur med Röd och en tur med Liljan. Men då stannar jag i vagnen oavsett hur pulsmätaren fungerar…

Kommentarer inaktiverade.