Träning eller sjukgymnastik?

Tôla och Liljan är igång med sin träning nu. Efter att ha gått några långsamturer så fick de gå en speed igår och ska få gå ett heat över 2000 meter i morgon. När jag sätter igång hästarna efter vila så försöker jag tänka sjukgymnastik snarare än träning. Benen och resten av kroppen ska få en chans att vänja sig vid träningen igen innan jag begär något av dem. Igår joggade de ca 4 km, sprintade på i 40-45-tempo uppför backen i 700 meter och sedan fick de varva ner i 2 km innan vi var hemma. Det roliga var att de låg ganska lika i puls; Liljan 208 och Tôla 207 som högst. Så det kommer nog att fungera bra att träna dem tillsammans. I morgon blir det ca 50-tempo nere på järnvägen och därefter får de träna på med 2 heat över 2000 meter var fjärde dag efter pulsmätaren. Vi lägger oss på 195 i puls i andra heatet och när de gått det några gånger så ska jag ta laktatprov för att se så att vi ligger ungefär rätt.

Kommentarer inaktiverade.