Mindre nöjd…

Det är inte alltid det går som man tänkt sig… Tre hästar köra idag vilket borde vara positivt men det var bara Röd som jag kan vara 100% nöjd med. Började med en långsamtur med Pysen. Det var första gången för vagn på 6 veckor och vi tog en försiktig tur. Han kändes jättefin och sprang glatt och klippte med öronen. Men en stund efteråt stod han i sågbocksställning i hagen och skrapade med ena frambenet – korsförlamning.

bild-13Några milliliter Flunixin senare var dock smärtan borta!

Sedan körde vi Liljan och Röd. I värmningen fungerade inte Liljans pulsmätare och den visade alldeles för hög puls när vi körde två heat över 2000 meter också. Men eftersom den krånglade i värmningen så litade jag inte på den utan vi körde efter Röds puls. Men jag skulle ha litat på den för när vi kom in så hostade Liljan flera gånger 🙁 Förkylning på gång och inte så konstigt om hon låg högt i puls. Men även här finns en något ljusare baksida – hon tog i själv hela jobbet och återhämtade sig bra efteråt så vi har inte kört henne alldeles tom som tur är.

Får avsluta med nåt mer positivt: Lovelorn var 5:a på Bjerke och gjorde ett bra lopp men det blev ett för tufft upplägg mot bra hästar. Fick köra rejält från start för att komma till ledning. Sedan fick jag direkt en rejäl tryckare av Frode Hamre. Vi kunde sedan dämpa tempot i några hundra meter. Men redan 1100 kvar kom Hamres andra häst i loppet upp och tryckte. Inte konstigt att han blev trött. Men jag är imponerad för att kändes kall redan i sista sväng och han kämpade hela vägen till mål. Grannen Vidars Photo Va Bene var hästen som kom till dödens och han var bara bäst och åkte ifrån och vann lätt.

Nu längtar jag efter Paris och Prix d’Amerique!

 

En reaktion på “Mindre nöjd…

  1. Lovelorn gjorde en god innsats i løpet på Bjerke. Fikk som du sier flere trykker av Hamrehestene. Her var det taktikk fra stall Hamre, men dette er vel også en del av sporten?. Hadde løpet blitt kjørt noe annerledes så hadde Loveron hatt en fremskutt plassering i løpet.